Szexuális problémák

Szexuális problémák kezelése

Nagyon érdekesnek találom, hogy azok a párok, akiknek döcögősen megy a szex, társas táncolni sem tudnak együtt és amint eljárnak rendszeresen táncolni és ott összecsiszolódni, a szexuális problémák is gyakran megoldódnak. Gondoljunk csak bele, hogyan keringőzik egy nő, aki nem engedi ki a kezéből az irányítást, vagy hogyan tangózik egy teszetosza férfi, aki képtelen egy egy erős mozdulattal odatenni az asszonyt. Szexuálpszichológus

A szexuálpszichológusok szerint az emberek sokszor a saját szexuális fantáziájukat, saját vágyaikat tartják normálisnak, természetesnek, ám ezek majd minden embernél különbözőek. Ebből aztán elég sok feszültség, szexuális probléma és görcs alakulhat ki a párkapcsolatban. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi mindenben különbözhet két ember a szexualitás terén és máris azt tarjuk csodának, ha egy pár képes összhangban lenni.

Szexuális problémák kezelése

,,A szerelem a válasz, de amíg a válaszra vársz, a szex felvet néhány nagyon érdekes kérdést.”            (Woody Allen)

Különbözhet az, hogy ki mikor kívánja meg a szexet. Az is egyénileg változhat, hogy ki hogyan kezdeményez. Van, aki beszél róla, van aki ettől rosszul van, mert csak nonverbálisan szereti, ha közelednek. Valakire bénítólag hat a stressz, valaki szexszel vezeti le. Különbözhet a tempó, a mozgáskultúra, az oldottság…

A nemi vágy részben biológiai, részben kondicionált dolog. Sok nő attól érez nemi vágyat, ha nagyon kívánják őket. Ez a partnerének gyakran teher, hiszen 10 év házasság után már nagyon nehéz első randis, hősszerelmes vágyat produkálni.

Ahogy egy másik szexuálpszichológus is megemlíti, számtalan apró szokásban különbözhet a pár két tagja, ami feszültséget okozhat, azonban ezek felfedezhetőek és közös nevezőre hozhatóak . Ezek a szokások ugyanis nem veleszületettek, hanem tanultak és mint olyan, újratanulhatóak. A különbségeket megbeszélni, odafigyelni rájuk, megjátszani magunkat, vagy elviselni teljesen felesleges, mert csak a feszültséget növeli, nem oldja fel őket. Új szokások kialakításában és gyakorlásában látom a megoldást.

Akár már egy 50 perces terápia segíthet a megoldásban.

Itt olvashatsz bővebben erről:

Gazdóf Réka szexfüggőség cikk