Párkapcsolati tanácsadás

Párkapcsolati tanácsadás 

A párkapcsolati tanácsadás során általában két problémájuk szokott lenni a pároknak. Vagy együtt akarnak lenni, de nem tudják, hogy hogyan. Vagy már nem akarnak együtt lenni és keresik az utat, hogyan csinálják. 

Párkapcsolati tanácsadás

Házassági tanácsadás, párkapcsolati kérdések

Az első verziónál adott két ember akik különböző családokból származnak, különböző szokásokkal, temperamentummal, elvárásokkal és szokásokkal. Keresik az együttélés hogyanját, és csiszolódnak, alkalmazkodnak, veszekednek, alkudoznak, de alapvetően szeretik egymást és együtt akarnak lenni. Számomra az a csoda, ha két ember meg tud lenni zökkenőmentesen. A legtöbb esetben az együttélés egy tanulási folyamat, amiben én abban tudok segíteni, hogy megtanulják egymás nyelvét, megismerjék a másikat. Imádom amikor fél órával a tanácsadás megkezdése után boldogan kezdik felfedezni, hogy ki az az ember ott mellettük.

Hasznos, ha megtanulják megérteni a másikat és együttműködni kompromisszumkötés vagy versengés helyett. Megértés alatt nem a másik indíttatásainak független, tárgyilagos belátását kell érteni. Amiről szó van, az a társunk álláspontjának méltányolása. Ilyesfajta humánus megértés a saját szemléletünktől és elfogultságunktól függetlenül is létezhet bennünk. ,,Drágám, te úgy gondolkozol, mint egy könyvelő, de én inkább amolyan hajóskapitány-féle volnék, a célon tartom a szemem, nem érdekelnek a részletek.” Foglalta össze a férj a történteket, amikor éppen a nyaralás megtervezésén gyilkolták egymást. Egy könyvelő és egy hajóskapitány is kiválóan együtt tud működni, ha lehetővé tesszük, hogy a másik álláspontja párhuzamban legyen a sajátunkkal – ha nem is teljesen súrlódásmentesen, de legalább harmóniában. ​ Olvasson többet az együttműködésről.

A párkapcsolati tanácsadás fő kérdése: Együtt vagy külön?

A másik eset, ha a pár egyik tagja, vagy mindketten ki akarnak lépni a kapcsolatból, csak nem merik, vagy nem tudják megtenni. Ettől mind a ketten szenvedhetnek. Ilyenkor a legjobban azt élvezik, ha lehet beszélni arról, amiről egyébként nem mernek. Meg lehet találni egyéb utakat a boldogulásra úgy, hogy a legkevesebb kárt teszik egymásban és a környezetükben.

Az 50 perces párkapcsolati tanácsadás kiváló alkalom a párokban rejlő elfolytott gondolatok előhívására, amely akár meg is menthet egy kapcsolatot a széthullástól.

Ferles Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük