Társkeresési nehézségek

Ezzel a témával általában 25-40 körüli férfiak és nők keresnek meg. Vagy azért, mert újra és újra ugyanabban a párkapcsolati zsákutcában találják magukat és nem értik miért, vagy nem találnak megfelelő párt maguknak.

A társkeresés sikere nem a külsőn, a tanulmányokon, vagy az anyagiakon múlik. Nagyon sokan gondolják azt, hogy csak a szépek, okosak, gazdagok találnak párt maguknak. Ez nem igaz.

párkeresés

A társkeresés sikere a viselkedésen múlik. Ki, hol, mikor, kivel, mit csinál. Dr. Monica Moore szerint flört első pillanatában nonverbális jelek tömegei kezdenek el áramolni két ember között. Aki ezeket megfelelően detektálja, eleget és ügyesen használja az bizony előbb utóbb sikerrel fog járni. Dr. Monica Moore azt vizsgálta hány flörtre utaló gesztust tesz egy-egy nő és hányszor szólították le őket. Az eredmények szerint azok akiket végül leszólítottak nyolcszor annyi gesztust tettek férfiak felé, mint akiket nem szólítottak le. Pedig semmivel sem voltak attraktívabbak, mint a többiek.

Dr. Monica Moore szerint a férfiak sikerét pedig az határozza meg, hogy mennyire képesek detektálni ezeket a jeleket, hányszor és hogyan kezdeményeznek. Az ismerkedés kockázatát általában a férfi viseli. A nő egy másodperces mosolyt még akár le is tagadhat. Moore szerint a nő kezdeményez és irányít, de a férfi tesz nyílt kezdeményezést, aminek a sikerét 55%-ban a dizájn, 38%-ban a beszédmód és csak 7%-ban a beszéd tartalma határozza meg.

Tehát a társkeresés aktív cselekvés, ezért tanulható, fejleszthető.

Itt tájékozódhat a tanácsadás díjazásáról!