Bemutatkozás

Ferles Péter vagyok, 12 éves koromban döntöttem el, hogy pszichológus leszek és azóta is imádom a munkámat. Folyamatosan képzem magam és minél többet tudok, annál jobban szeretek emberekkel foglalkozni.

Hozzám sokszor azok jönnek, akik korábban 2-3 pszichológust elfogyasztottak, vagy akár éveken át jártak pszichológushoz eredménytelenül. Tettek fontos felismeréseket, találtak magyarázatokat, felderítették a gyermekkoruk minden egyes eseményét, ami most hatással lehet rájuk. Az eredeti konfliktusuk pedig megmaradt. Szerencsére az utóbbi 30 évben kidolgoztak olyan rendszerszemléletre alapuló, megoldás orientált módszereket, amik hatékonyak, gyorsak és nem gyártanak több konfliktust, mint amennyi már van, a meglévőket pedig hatékonyan kezeli.

Fontosnak tartom, hogy a legújabb módszerek használata mellett,  valódi személyiségemmel, humorral, együttérzéssel, oldott hangulatot alakítsak ki, amiben könnyű megnyílni és meglátni a problémák természetét és megoldását. Amikor én keresek szakembert,  két dologra van szükségem: legyen jó a szakmájában és bánjon velem emberi módon. Ezekre törekszem én is.

ferfi pszichologusÚgy gondolom, hogy az megy pszichológushoz, aki igényes magával és tudja, hogy érdemes tanulni és fejlődni. Ha valaki az autóját szerelőhöz, a haját fodrászhoz viszi, a lelkét miért ne vinné szakemberhez.

Tanulmányaim:

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem. Az ELTE tanácsadó szakpszichológus képzésén abszolutoriumot szereztem.

Módszerspecifikus képzések

Az egyetemeken kívül Feldmár András volt rám nagy hatással. Az ő szellemiségében dolgozom én is. NLP-t Dr.Hermann Istvánnál tanultam. Vankó Tünde szupervíziója mellett Sématerápiával dolgozom. Egyéntől és problémától függően különböző tanácsadói eszközöket használok.

További cikkek a Pszichológus Budapest Blogján.

pszichologus budapesten

Ferles Péter pszichológus