VIDEO – Fejleszthető-e az érzelmi intelligencia?

Szuper kis videó az érzelmi intelligencia hiányáról, ami a legtöbb párkapcsolatban felmerül, ha elbeszélnek egymás mellett, elhidegülnek egymástól, vagy döcög az érzelmi életük. De sok szülőnek és sok gyereknek is nagyon hasznos lehet fejleszteni az érzelmi intelligenciáját, ami a sikeres élet egyik alapkövetelménye. Önmagunkhoz fűződő viszonyunk meghatározója. 

Érzelmi intelligencia

Mind párok esetében, mind pedig szülő-gyermek kontextusban előfordul az, hogy a résztvevők nem értik meg a másik fél érzelmeit, ami pedig a kettejük közötti kommunikáció megromlásához és további problémákhoz vezet.

Hogy jobban megértsük a másikat, fontos megismernünk az empátia fogalmát is és belegondolni, hogy mit érez a másik. Sőt azon is érdemes időről időre elgondolkodni, hogy milyen érzések kavarognak saját magunkban. Hiszen, ha mi nem vagyunk vele tisztában, nem várhatjuk el mástól sem. 

Ha kíváncsiak vagytok, hogy fejleszthető-e az érzelmi intelligencia és ha igen, hogyan, nézzétek meg a rövid összefoglaló videómat.

Fogyasszátok olyan szeretettel, amivel készítettem:

Mekkora az érzelmi intelligenciád? – A PSZICHOLÓGUS VÁLASZOL

Ha pedig szakemberrel fejlesztenéd magad, gyere el képzésre vagy terápiára! 

Lehetőség van 50 és 100 perces terápián részt venni.  Valamint, hogy a találkozókon Román Boglárka is részt vegyen. A párterápia egy vagy kéthetente és összesen 6-8 alkalomból áll. DE fontos, hogy a párterápia sikeressége ezért egyedül a pár hajlandóságán múlik. 

Ferles Péter

Tanácsadó szakpszichológusként, Család és párkapcsolati tanácsadó szakon végeztem nagyjából 10 éve. Azóta magánpraxisban dolgozom. A munkám során Sématerápiával és evidence based módszerekkel dolgozom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük