Párkapcsolati tanácsadás Budapest

Ritka amikor egy pár ösztönösen ráérez egymásra.  Sokkal gyakoribb, hogy  a párkapcsolat elején  kisebb nagyobb súrlódásokkal csiszolódnak össze. Ilyenkor gyakorlatilag az történik, hogy együtt létrehoznak egy kapcsolati rendszert,  amit később az idő és a kihívások elkezdenek letesztelni. Ennek a kapcsolati rendszernek az ápolásában segít a párkapcsolati tanácsadás.

A párkapcsolati tanácsadás azoknak való, akik felismerték ,hogy szeretnének együtt lenni,  és azt is, hogy ehhez  a kapcsolati rendszerükön fejleszteni kell.  Ezt az igényt a fejlődésre onnan lehet érezni, hogy egyre motiválatlanok  egymás irányába,  feszültek, vagy netán tönkremegy a szexualitás,  meddő viták sokasága után sem jutnak tovább,  vagy az egyik boldogtalan,  esetleg a boldogságot más karjaiban kereste.

Ilyen esetekben érdemes felfedezni, hogy magán a rendszeren érdemes csiszolni fejleszteni, hogy újra működőképes legyen a kapcsolatuk.  Mint minden esetben, ilyenkor is megoldásorientált eszközökkel arra törekszünk, hogy a pár képes legyen közös nyelvet beszélni és konstruktívan új kapcsolati rendszert kiépíteni. A párkapcsolati tanácsadás működő eszközeit a 70-es évek óta folyamatosan fejlesztik. A párkapcsolati tanácsadás sikeressége ezért egyedül a pár hajlandóságán múlik. 

Lehetőség van 50 és 100 perces ülésen részt venni. Valamint, hogy a találkozókon valamelyik párterapeuta kolléga is részt vegyen co-terapeutaként. A www.mandulapszicho.hu honlapon tájékozódhatnak a kollégáimról. A co terapeuta részvétele az egyenlő nemi arányok miatt és az objektívebb megfigyelések miatt tanácsos. Különösen abban az esetben ha a pár egyik tagjában igazságtalanságérzés, elnyomottság van, vagy a harcos köztük a légkör.  A alkalmak rendszerességet tekinve egy vagy kéthetente legyenek és a probléma súlyosságától függően 6-20 ülésből áll.

párterápia Budapest

párterápia Budapest