KÉRDEZZ FELELEK! Szeret, nem szeret

A kérdezz felelek egy jó módszer a párkapcsolati problémák feltárására. A pár mindkét tagja elmondhatja gondolatait és megtalálhatják a közös utat.

Kérdezz-felelek

Kérdés:

35éves srác vagyok, párkapcsolatban élek barátommal, 3 éve.308897f - KÉRDEZZ FELELEK! Szeret, nem szeret Teljesen más irányba indult el a kapcsolatunk (sajnos a lejtőn) Szeretném megmenteni, de hogy? Azt hiszem a legnagyobb problémát az okozza hogy nem beszéljünk meg a problémáikat.  Ahogy felhozom a témát ideges lesz és agresszív.  Így nem, vagy alig beszéljünk meg a kapcsolatot vagy azok problémáit. Az estéink már csak arról szólnak hogy eszünk ő mobilozik én tvt nézek. Ha közös program van az csak barátokkal jön össze.  2-ben nem igazán akarja vagy elhessegeti azzal, hogy fáj valami,  szarul van, vagy épp fáradt. Az egész ott kezdődött amikor nekem anyagi gondjaim lettek, ami láthatóan kihat a kapcsolatunkra. Néha vannak halvány jelek pl hozzám bújik.  De sajnos és nagyon ritka. Magától sosem mondja, hogy szeret, csak ha épp én mondom és egyben kérdeztem is. Szóval tanácstalan vagyok Nem tudom mit,  min változtassak. Szeretem őt és nem akarom elveszíteni.

Válasz:

Nagyon örülök ennek a kérdésnek, mert a legtöbb keveri a szeretetet a vággyal és az akarattal. A párkapcsolat két ember kimondott, vagy ki nem mondott szövetsége arról, hogy köztük valami olyan kapcsolat van, amilyen mással nincs. Valamilyen formában összekötik az életüket. A párkapcsolatot az különbözteti meg a többi kapcsolattól, hogy van benne szeretet, vágy, kötődés. No de mi van akkor, ha ebből a hármasból valami hiányzik? A Szeretet a másik kettő nélkül barátság, rokoni kapcsolat, vagy embertársi szeretetté avanzsál. A vágy a másik kettő nélkül pusztán szexualitás, ők mondjuk szeretők lesznek. A kötődés szeretet nélkül pedig valamiféle kényszer.

Szeret, nem szeret

Ha szeretsz valakit, honnan veszed észre? Mindenkinél más, de amiket írtál, abból azt gondolom, hogy szeretnél vele lenni, felfedezni őt, összebújni vele, megtudni mit gondol, mit érez, együtt felfedezni közös dolgokat.  Ha már nem szereted a párod miből veszed észre? Szerintem abból,ha ezek hiányoznak. Mi értelme van együtt lenni valakivel, ha ezek hiányoznak? Megtudhatnád, hogy ő hogy van ezzel.

db2e4412aaff293fb3d70d843a7976d2 - KÉRDEZZ FELELEK! Szeret, nem szeret

Engem nagyon érdekel, hogy kinél hol van az a határ, ameddig érdemesnek látja a kapcsolat fenntartását. Sok pár ragaszkodik egymáshoz, de nincs sok vágy és a szeretet köztük. Sok pár vágyik egymásra, de semmi több nincs köztük. Leggyakrabban viszont az fordul elő, hogy az egyik kötődik, a másik vágyik és szeret. És ebből származik a legtöbb szenvedés, ugyanis az egyik többet, a másik kevesebbet akar. Nem hiszem, hogy a problémák átbeszélésével fel lehet éleszteni a vágyat vagy a szeretetet, ha a másik nem akarja.

Nem adnék általános választ, de én szeretek olyan kapcsolatban élni, amiben a szeretet, vágy és a kötődés kölcsönös. Ha szeretitek egymást, de az együttéléseteken, együttműködéseteken kellene csiszolni akkor segíthet a párterápia.

Ferles Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 + 18 =