Ken Wilber ideSKYPEol – Integrál konferencia

A 10. cikk az Index.hu-n:

ferles 20140509 - Ken Wilber ideSKYPEol - Integrál konferenciaHolnap, azaz 2014. május 8. és 11. között lesz Budapesten, a Millenáris Park B csarnokában az első Európai Integrál Konferencia (IEC 2014), „Európa integrál tudatosságának megszületése” címmel. Az egyes európai országok saját integrál konferenciái után ez az európai integrál mozgalom első széleskörű, nemzetközi összejövetele. A szervezők több mint 500 résztvevőre számítanak Európa minden részéből, illetve más országokból.

A világhírű előadók közül néhány név:

  • László Ervin tudós, a Budapest Klub alapítója
  • Dr. Susanne Cook-Greuter, a felnőttkori egófejlődés kutató-szakértője
  • Thomas Hübl, nemzetközileg elismert spirituális tanító.
  • Ken Wilber, a világhírű integrál filozófus videón jelentkezik be a megnyitón.

A szervezők célja elsőként összehozni a teljes európai integrál közösséget: hogy megmutassuk és megosszuk egymással azt a potenciált, tudást és értéket, amit Európa hordoz. A konferencia jelentőségét az amerikai ITC (Integral Theory Conference) szervezője és az amerikai integrál mozgalom egyik kulcsalakja, Mark Forman így fogalmazta meg: „Vízválasztó esemény az integrál mozgalom számára.”

A konferencia koncepciója különleges és három fő modulban fut majd: tudományos-kutatói, általános előadás és sajátélményű workshop. Ezeket egészítik ki a poszter bemutatók, valamint a közösségi tér megtapasztalása társas programok formájában, a konferencia valamennyi vendégének részvételével: éjszakai hajókázás a Dunán, hagyományos gulyás party, VIP vacsora és országnéző túra Magyarország legszebb tájain. A rendezvény helyszínéül a szervezők a tekintélyesMillenáris Park ’B’ csarnokát, Magyarország egyik legnépszerűbb rendezvényhelyszínét választották, mely közel 1.000 fős befogadóképességgel rendelkezik.

A konferencia szervezője az Integral Europe Team, a társszervező-házigazda a magyar Integrál Akadémia (www.integralakademia.hu). A szervezőcsapatot a spanyol társszervezet, az Asociacion Integral Española és a német Integrales Forum e.V. támogatja. A rendezvény tiszteletbeli partnere az amerikai író és filozófus, Ken Wilber Integrál Intézete, az Integral Institute (I-I).

Ferles Péter